Львівська облрада звернулася до Зеленського та Венедіктової через вирок Стерненку
iStock

Львівська облрада звернулася до президента України, генпрокурора, Верховної Ради та уповноваженої ВР з прав людини вищої влади з вимогою забезпечити об’єктивний та неупереджений розгляд апеляції екслідера одеського «Правого сектора» Сергія Стерненка.

Депутати також закликали реформувати судову систему України. Про це повідомила пресслужба облради.

«Ми сподіваємося на відновлення справедливості під час розгляду апеляції. І наполягаємо, що проблему потрібно вирішувати системно — лише реформа судової системи дозволить відновити справедливість і довіру людей до суддів», — йдеться у повідомленні.

Держслужбовці вважають несправедливим і необґрунтованим рішення суду. Чиновники зазначили, що обвинувальний акт базувався на свідченнях керівника одеського відділення проросійської партії «Родіна» Сергія Щербича — потерпілого у справі.  

Депутати наголосили, що судова система в Україні перетворилася на знаряддя тиску та усунення незручних для влади людей.

Наразі на розі вулиці Банкової та Інститутської близько тис. людей протестують проти ув'язнення Стерненка. Також активісти протестують у Львові, Житомирі, Харкові, Запоріжжі, Чернівцях, Дніпрі, Івано-Франківську.

 
Під Офісом президента проходить акція на підтримку Сергія Стерненка / Наживо

Активіста Стерненка засудили до 7 років та трьох місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Його обвинувачують у викрадені ексдепутата Щербича у 2015 році. Сам Стерненко не погоджується з вироком суду

Posted by hromadske.ua on Tuesday, February 23, 2021

Chas News повідомляв, що вирок Стерненку — сім років і три місяці ув'язнення з конфіскацією половини майна. 

Справа Стерненка. Зеленський не втручається в слідство і не пропонував екслідеру одеського «Правого сектору» посад — Мендель