Ляшко терміново їде на Івано-Франківщину через ситуацію з COVID-19 — ОПУ
УНІАН

Заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко терміново їде в Івано-Франківську область через погіршення ситуації із заповненням ліжкомісць для хворих на коронавірус. У низці населених пунктах Прикарпаття понад 90% ліжкомісць заповнено.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.  

Минулого тижня у країні кількість хворих зменшилась, наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль Проте наразі їх в Україні 129 тис. За його словами, надзвичайно високий рівень захворюваності спостерігається на Івано-Франківщині.

«В Івано-Франківській області — один з найбільших рівнів захворюваності на 100 тисяч населення і другий найбільший рівень за кількістю зайнятих ліжок — у середньому 73%. За минулу добу захворіла 621 особа. При цьому в області 9339 активних хворих, що більше, ніж у місті Києві», — каже очільник уряду.

Шмигаль говорить, що вже сьогодні ввечері відбудеться засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та НС щодо відповідної ситуації. Можливо, доведеться розгорнути додаткові ліжка в області, підкреслив президент Володимир Зеленський.

«Треба ретельно розібратися в ситуації, оскільки через сніг доправлення пацієнтів «швидкими» в інші області, де є вільні місця, надто ускладнене, треба розглянути варіант розгортання додаткових ліжок в області. Пам’ятайте, що насамперед важливі життя пацієнтів», — говорить гарант.  

Водночас очільник МОЗ Максим Степанов пообіцяв, що вже незабаром Україна отримає вакцини від коронавірусу.

Chas News повідомляв, що Ляшко розповів про нове COVID-зонування в Україні.

Напередодні Степанов сказав, що розслідування НАБУ про закупівлю вакцин є інформаційною війною проти нього.

Раніше у країні-сусідці України виявили новий штам коронавірусу. 

Ляшко розповів, що перші щеплення від COVID-19 отримають медпрацівники, а не відомі політики