Людей у Краматорську вбила ракета з написом «За детей»

На уламках ворожої ракети, яка вбила десятки людей на вокзалі у Краматорську, був напис «ЗА ДЕТЕЙ». Це видно на відео, яке оприлюднили очевидці трагедії.
 

Президент Володимир Зеленський заявив, що окупанти завдали удару ракетою «Точка-У». За попередніми даними, вбито 30 людей, ще понад 100 поранено.

«Російські нелюди не полишають своїх методів. Не маючи сил та сміливості протистояти нам на полі бою, вони цинічно знищують цивільне населення. Це зло, яке не має меж. І якщо воно не буде покаране, то ніколи не зупиниться», — заявив президент.

Спочатку Павло Кириленко, голова Донецької ОВА, повідомляв, що ворог завдав удар ракетою «Іскандер».

В той же час ворог обрав свою улюблену тактику і заявив, що це Україна сама обстріляла вокзал «Точкою-У». При цьому у РФ раніше спростовували наявність таких ракет, хоч їхні уламки вже фіксували в Україні в місцях бойових дій, а російські пускові комплекси масово фотографували на території Білорусі та рф.

 

Крім того, Міноборони рф останніми днями регулярно звітувало саме про удари по залізничних станціях. Зокрема, окупанти стверджували, що вчора завдали удару по станціях у Барвінковому, Покровську та Слов'янську. В Україні повідомляли лише про обстріл шляхопровіду біля Барвінкового.

Крилаті й тактичні: якими ракетами окупанти нищать українців і коли нарешті вони вже в них закінчаться