Люди з вищою освітою живуть довше, ніж ті, у кого її нема, — дослідження
Pixabay

Люди, які мають ступінь бакалавра, за останні три десятиліття жили довше, ніж ті, хто не закінчив університет.

Про це йдеться у дослідженні економістів Прінстонського університету Ангуса Дітона та Енн Кейс.

Вони стверджують, що розрив в смертності в залежності від освіти збільшився. Водночас залежність від раси знизилася.

«Освіта дійсно виявилася гострим ножем щодо смерті і ринку праці. Чорношкірі та білі з чотирирічним дипломом зараз набагато більше схожі один на одного, тоді як в 1990 році це було не так. Класовий розрив став набагато більш явним», — сказав Кейс в інтерв’ю The Academic Times.

Розрив в очікуваних роках життя між людьми зі ступенем бакалавра і без нього в межах обох расових груп збільшився більш ніж удвічі, говорять науковці.

Станом на 2018 рік люди зі ступенем бакалавра могли прожити 48,2 року з можливих 50 у віці від 25 до 75 років. Ті ж, у кого немає наукового ступеня, могли розраховувати прожити 45,1 рік за такий самий період.

У 2019 році всього 36% американців у віці 25 років і старше мали ступінь бакалавра. Люди з робітничого класу вмирали частіше від передозування наркотиками, самогубства та алкоголізму. Це відбувається через те, що економічні перспективи для людей без вищої освіти погіршуються.

Дослідження не враховувало пандемію коронавірусу. Вчені впевнені, що пандемія лише збільшить показники класового розриву.

Chas News повідомляв, що Шкарлет через адвоката вимагає видалити інформацію про плагіат у своїх роботах.

Маєш диплом — іди працюй. Міносвіти слідкуватиме за кар’єрним розвитком учорашніх студентів