Шкарлет через адвоката вимагає видалити інформацію про плагіат у своїх роботах
УНІАН

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет вимагає видалити публікації, у яких йдеться про плагіат у його наукових роботах.

Про це повідомляє «Українська правда», посилаючись на власні джерела.

У розпорядженні видання є лист, у якому адвокат очільника Міносвіти Олександр Радченко наголосив, що «публікації на сайті містять розголошення (поширення) персональних даних Шкарлета Сергія Миколайовича та фото, на яких він зображений».

У коментарі ЗМІ вчені запевнили, що жодних порушень у публікаціях не було. За словами науковців, вся використана інформація — публічна.

«Українська правда»

Саме тому дослідники виступили з заявою, у якій вони стверджують про утиски свободи слова. Вчені хочуть, щоб керівництво держави звернуло увагу керівництва на проблему академічної недоброчесності. Наразі заяву вже підписали 42 вчених.

У червні 2020 року ексміністр освіти та науки Ганна Новосад звинуватила Шкарлета у плагіаті. За її словами, той сплагіатив тексти в інших авторів для трьох своїх наукових робіт. Шкарлет тоді спростував плагіат у своїх роботах.

17 грудня Рада призначила Шкарлета міністром освіти. Депутати «Голосу» заявили про фальсифікації — за Шкарлета проголосували депутати від «Опозиційної платформи — За життя», яких не було в залі.

Раніше студенти кількох вишів протестували проти Шкарлета. 

Chas News повідомляв, що ВР призначила Шкарлета очільником Міносвіти. 

Раніше Євросоюз попередив Шкарлета, що зміна структури Міносвіти — це спроба зруйнувати реформування відомства. 

Це вам не Шкарлет! Австрійський міністр подала у відставку через звинувачення у плагіаті в дисертації