Мачу-Пікчу в Перу відкривається після восьмимісячної перерви через пандемію

Мачу-Пікчу, стародавнє місто високо у горах Андах, знову відкрите владою після майже восьми місяців карантину через пандемію COVID-19.

Влада Перу в неділю організувала ритуал інків, щоб подякувати богам, оскільки головна туристична визначна пам'ятка знову дозволена для доступу відвідувачів.

Але кількість людей буде обмежена лише 675 туристами на день з міркувань безпеки, що становить близько 30% від попередніх обсягів відвідування, повідомляє BBC.

Місто було оголошене об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в 1983 році.

Відкритий у 1911 році американським дослідником, цей об’єкт є найбільш впізнаваними руїнами Імперії інків, яка панувала в Андах з 1430-х до 1530-х років.

Археологи вважають, що Мачу-Пікчу, що означає «стара гора» мовою кечуа, було побудоване як маєток у XV столітті для імператора інків Пачакуті. Місто було залишено століттям пізніше, коли іспанські загарбники завоювали та колонізували регіон.

Зараз це головне місце туристичної галузі Перу. Десятки тисяч місцевих мешканців у ​​гірському регіоні Куско живуть за рахунок відвідувачів та страждають через карантин цього року.

Репортери та туристи прибули на церемонію відкриття в неділю вранці після 90-хвилинної поїздки із поселення інків Оллантайтамбо.

«Сьогодні Мачу-Пікчу відкривається», — сказав міністр зовнішньої торгівлі та туризму Росіо Барріос у своїй промові. Нові протоколи охорони праці показують, що місто відкривається «з відповідальністю та великою розсудливістю», додав він.

Як ми писали раніше, один мандрівник зміг відвідати місто в часи його повного закриття. Японський турист Джессі Катаяма вирушив до Перу, щоб побачити Мачу-Пікчу в березні, і опинився поруч, коли були введені заходи блокування.

Минулого місяця чиновники дали Катаямі дозвіл на огляд місця після того, як він подав спеціальний запит.

 

Країни азіатсько-тихоокеанського регіону пом’якшують заборони на подорожі, але залишають деякі обмеження