Майбутній прем'єр Італії пообіцяла підтримувати Україну у боротьбу за свободу

Президент Володимир Зеленський привітав лідера партії «Брати Італії» Джорджу Мелоні з перемогою на виборах, а вона у відповідь пообіцяла і надалі підтримувати Україну.

«Вітаємо Джорджу Мелоні та її політичну силу з перемогою на виборах. Цінуємо сталу підтримку України з боку Італії в боротьбі з російською агресією. Розраховуємо на плідну співпрацю з новим італійським урядом», — написав президент України у Twitter.

Мелоні також відповідала Зеленському у Twitter.

«Шановний Володимере Зеленський, ви знаєте, що можете розраховувати на нашу вірну підтримку справи свободи українського народу. Будьте сильними і зберігайте непохитну віру», — зазначила вона.

Нагадаємо, на парламентських виборах в Італії 25 вересня впевнено перемогла коаліція правих, яка отримала більшість в обох палатах парламенту. Найкращий результат отримала партія «Брати Італії», яка у Європі має імідж «праворадикальної» та «неофашистської». Зокрема, її членами є онуки Беніто Муссоліні.

Очолює політсилу 44-річна Джорджа Мелоні, яка імовірно стане новим прем'єром Італії. У такому випадку вона стане першою жінкою-головою уряду в історії країни.

Партнерами «Братів Італії» по коаліції є правоцентристські партії «Ліга» та «Вперед, Італіє» на чолі з давніми «друзями-путіна» Маттео Сальвіні та Сільвіо Берлусконі. Хоча вони засудили російське вторгнення, проте виступали проти військової допомоги України. «Брати Італії» натомість у попередньому скликанні парламенту підтримували відповідні пропозиції діючого уряду.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

США готуються передати Україні нову партію HIMARS — Reuters