Малі розриває дипломатичні відносини з Україною після розгрому «вагнерівців» місцевими повстанцями

Перехідний уряд Малі оголосив про розрив дипломатичних відносин з Україною після того, як речник української розвідки Андрій Юсов анонсував «продовження» після розгрому туарегами російської групи ПВК «Вагнер».

Про це йдеться в офіційному комюніке Міністерства закордонних справ Малі.

Там також зазначають, що «з глибоким подивом» відреагували на слова Юсова. МЗС Малі заявляє, що такі дії порушують суверенітет країни та міжнародне право.

У відомстві також засудили «українську агресію» проти Малі, яка, як зазначено, дотримується позиції нейтралітету в питанні російсько-української війни та закликала до мирного вирішення цього конфлікту.

У Міністерстві погодилися з «оцінкою» дій України з боку росії, яка «попереджала світ про неонацистську та злочинну природу української влади, які є союзниками міжнародного тероризму». Тому офіційний Бамако розриває дипломатичні стосунки з Києвом.

«Малі закликає міжнародне співтовариство до відповідальності перед лицем свідомого вибору України підтримувати тероризм у глобальному контексті, де існує одностайність у необхідності боротьби з ним», — йдеться у заяві.

Нагадаємо, 27 липня повстанці-туареги CSP-PSD на півночі африканської держави Малі заявили, що вбили й поранили десятки солдатів і найманців «ПВК Вагнера». Тоді бої тривали протягом двох днів біля кордону з Алжиром.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Напад на ПВК «Вагнер» у Малі: повстанці назвали кількість знищених найманців