Малюк обговорив із послами G7 факт стеження за працівниками Bihus.info
СБУ

Голова СБУ Василь Малюк зустрівся із послами країн G7 та обговорив з ними ситуацію щодо стеження за працівниками Bihus.info.

Раніше розслідувачі встановили, що операція з прослуховування та відеозйомки їхніх колишніх колег велася за наказом Департаменту захисту національної державності СБУ.

Василь Малюк розповів послам про заходи щодо співробітників, які були причетні до цієї ситуації. Серед вжитих заходів — звільнення керівника ДЗНД та переформатування роботи тих підрозділів департаменту, які потребують змін та підсилення.

«Незалежність в роботі ЗМІ має бути забезпечена на 100%. Це той стандарт, який ми маємо високо тримати, особливо під час війни. Я не допущу жодних порушень цього надважливого принципу демократії у діяльності СБУ», — пообіцяв Малюк.

Раніше голова СБУ заявляв, що дії окремих співробітників Департаменту захисту національної державності викликають справжнє обурення і є «неприпустимими».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ vs Bihus.Info: українці мемами показали, що думають про стеження за журналістами