Марченко записала звернення до Зеленського та Ердогана (оновлено)

Оксана Марченко, дружина кума путіна Віктора Медведчука, записала відеозвернення до президента Володимира Зеленського з проханням звільнити її чоловіка.

Вона заявила, що лідер ОПЗЖ, який втік з-під домашнього арешту, не порушував ніяких законів, а СБУ його незаконно утримує.

«Прошу вас негайно вжити заходи для звільнення мого чоловіка, якого незаконно утримує СБУ. Віктор Володимирович (Медведчук, — ред.) не порушував жодних законів та не виїжджав з країни», — запевняє Марченко.

За її словами, лідер ОПЗЖ завжди виступав «за мир та діалог», а переслідують його начебто з політичних мотивів.

«Немає жодних сумнівів, що мого чоловіка переслідують з політичних мотивів всупереч законам України та міжнародному праву. Його життя має бути у безпеці. Я чекаю на вашу відповідь», — звернула вона до Зеленського.

ОНОВЛЕНО

Марченко опублікувала ще одне відеозвернення — цього разу до президента Туреччини Реджепа Ердогана з проханням допомогти звільнити її чоловіка. 

Вона повторила тези, що Медведчук нічого не порушував, але тепер заявила, що його «незаконно затримали за особистим наказом Зеленського». При цьому затримання свого чоловіка вона назвала «проявом тероризму».

Нагадаємо, одразу після початку повномасштабного російського вторгнення Віктор Медведчук втік з-під домашнього арешту. Сама Оксана Марченко втекла з України до Білорусі ще 18 лютого.

12 квітня президент Володимир Зеленський повідомив, що проросійського політика вдалося затримати в результаті спецоперації СБУ. Він також допустив можливість обміну Медведчука на українських військовополонених.

Дмитро Пєсков, речник путіна, на таку пропозицію заявив, що Медведчук — іноземний політик і спочатку треба дізнатися, чи хоче він брати участь в обміні. А секретар Радбезу рф дмитро мєдвєдєв пригрозив відповісти на затримання кума путіна викраденням українських політиків.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ремонт, картини, хутро та кулемет. Журналісти показали, як виглядає палац кума Путіна Медведчука (фото)