Марченко у Москві пожалілася на Зеленського та розповіла про «святого» Медведчука

Оксана Марченко, дружина кума путіна та колишнього лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука, дала в Москві пресконференцію російським ЗМІ.

Вона заявила, що її чоловік «не вчиняв жодних злочинів», а кримінальні справи проти нього стали результатом «бажання Зеленського знищити політичного конкурента».

При цьому колишня телеведуча запевняє, що її чоловік не втікав з-під домашнього арешту. Нібито він просто переїхав в інше місце через постійні погрози, про що правоохоронцям повідомив адвокат.

Марченко зізналася, що ще у березні розмовляла з чоловіком по телефону, спростувавши таким чином припущення кремлівських пропагандистів, що Медведчука затримали ще 24 лютого.

При цьому вона стверджує, що потім СБУ за наказом Зеленського «сфабрикувала» затримання її чоловіка, щоб створити «димову завісу для чогось іншого». 

Колишня телеведуча також розповіла, що Медведчук начебто робив багато добрих справ, про які, втім, нікому не говорив. За її словами, одного раз він навіть виводив тисячі українських військовополонених уночі по мінному полю, а також побудував багато будинків для біженців.

Марченко заявила, що звертатиметься до «всіх парламентів світу» щодо визволення Медведчука. Також вона заявила, що бачить «у пресі все більше обурення правозахисників із цього приводу».

Також Марченко обурилася «нелюдським поводженням із політв'язнями в Україні». Так, вона розповіла, що порівняла дві фотографії свого чоловіка після затримання і дійшла до висновку, що його вже катували.

Також Марченко розповіла, що не знає, де наразі Медведчук, а її батько, який знаходиться в Україні, нібито не може його знайти. Вона звернулась до «всіх», щоб їй допомогли дізнатись місце знаходження чоловіка, щоб до нього пустили адвокатів та медиків . Сама вона начебто не може це зробити через погрози.

Наостанок колишня ведуча пожалілася на відсутність свободи слова в Україні.

«Шість каналів були закриті до того, як я поїхала. Наскільки я знаю, зараз закриті всі, крім одного. Це країна з одним каналом, який контролює Зеленський», – вважає Марченко.

Нагадуємо, одразу після початку повномасштабного російського вторгнення Віктор Медведчук втік з-під домашнього арешту. Сама Оксана Марченко втекла з України до Білорусі ще 18 лютого.

12 квітня президент Володимир Зеленський повідомив, що проросійського політика вдалося затримати в результаті спецоперації СБУ.  Голова спецлужби Іван Баканов розповів, що Медведчука мали доставити до Придністров'я, а вже звідти до Москви, але українська контррозвідка зірвала цей план.