Маріуполь зараз: що відбувається у місті 27 квітня

З перших днів війни Маріуполь найбільше страждає від російських загарбників. Близько 95% міста зруйновано. Там немає світла, води, опалення, зв'язку, їжа закінчується. Скільки людей залишається в місті невідомо.

Chas News зібрав, що відбувається в місті станом на 27 квітня.

18:55 Росіяни готують пропагандистський «престур» в Маріуполь для іноземних ЗМІ — розвідка.

18:17 Запоріжжя прийняло вже 111 тис. жителів Маріуполя. Серед них — близько 30 тис. дітей. Їм допомагають їжею, одягом та речами першої необхідності. У разі потреби надають психологічну та медичну допомогу, допомагають знайти житло.

17:27. Майор Сергій Волина, командир морпіхів у Маріуполі, у новому відеозверненні розповів про ситуацію на Азовсталі і знову закликав владу провести евакуацію захисників міста та цивільних.

15:49. У Дніпрі (вул. Воскресенська, 23) відкрили центр всебічної підтримки переселенців «Я Маріуполь».

Тут безкоштовно допоможуть з відновленням документів, пошуком зниклих і поверненні примусово депортованих до рф. Також сприятимуть з пошуком постійної чи тимчасової роботи та проконсультують щодо можливості відшкодування знищеного майна і отримання фінансової допомоги. У штаті працюють психологи, сімейний лікар, юристи та люди, що надаватимуть гуманітарну допомогу, продукти, одяг, засоби особистої гігієни.

Найближчим часом планується відкриття таких центрів у шести містах — крім Дніпра, ще в Запоріжжі, Вінниці, Києві, Львові та Одесі.

15:28 Іван Голтвенко, директор з персоналу та адміністрації «Азовсталі», заявив про термінову необхідність евакуювати мирних жителів та поранених із притулків заводу. Він зазначив, що може йтися як про 200 людей, так і про тисячу. Близько 6 тис. працівників підприємств не вийшли на зв'язок і про них немає жодної інформації, тому є ймовірність, що ці люди все ще перебувають у Маріуполі під постійним обстрілом російських військових.

13:17 Більшість авіаударів по Маріуполю завдають, ймовірно, некерованими бомбами, повідомляє британська розвідка. Ця зброя знижує ефективність під час завдання ударів та підвищує ризик жертв серед цивільного населення, зазначили у розвідці.

10:56 У Маріуполі з’явилися точки wi-fi в приміщенні колишнього АТБ на Східному та за адресою вул. Пашковського, 64, заявив радник мера міста Петро Андрющенко.

10:44 Російські війська вивезли із музею краєзнавства та художнього музею у Маріуполі, що на Донеччині, усі цінні експонати, повідомив радник міського голови Петро Андрющенко. За його словами, це оригінали трьох картин Архипа Куїнджі, оригінал однієї з картин Івана Айвазовського та три унікальні ікони.

 

 10:44 У Маріуполі повітряні атаки на меткомбінат «Азовсталь» не стихають, тривають вуличні бої в напрямку від заводоуправління. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

 

 

8:54 У мережі з'явилося ще одне відео перших хвилин після бомбардування драмтеатру у Маріуполі. На ньому маріупольці приходять на місце трагедії та знову потрапляють під авіаналіт. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.