Маркарова запевнила, що над організацією зустрічі Зеленського та Байдена активно працюють
Getty Images

Українські дипломати та представники Офісу президента намагаються організувати зустрічі президента Володимира Зеленського з його американським колегою Джо Байденом.

Про це посол України у США Оксана Маркарова розповіла в інтерв’ю виданню «Радіо Свобода».

«І я активно, і міністерство, і Офіс президента працюють над організацією візитів. Як наших візитів до США різного рівня, безумовно, візиту президента, так само запрошення для американських високопосадовців і, безумовно, президента (США — Прим. ред.) відвідати Україну», — зазначила вона.

За її словами, проведенню особистих зустрічей високопосадовців заважає пандемія коронавірусу. Маркарова пояснила, що візити дуже залежать не тільки від політичної волі чи графіків політиків, а й від ситуації з COVID-19.

2 квітня президент США Джо Байден провів першу телефонну розмову з очільником України Володимиром Зеленським. Лідери країн обговорили підтримку України на тлі агресії РФ, питання реформ та епідемію коронавірусу.

Chas News повідомляв, що у Білому домі та Офісі президента по-різному передали зміст розмови між Байденом та Зеленським.

Порошенко назвав розмову Зеленського з Байденом «вакциною» від російського агресора