Масований ракетний обстріл Києва та Харкова: є загиблі та поранені (оновлено)

Від ранку 2 січня росіяни атакують Київ і Харків різними типами ракет. У повітряному просторі досі перебуває група ракет, яка змінює свій вектор руху. Також можливі повторні пуски аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал», оскільки в повітрі перебувають МіГ-31К, інформують Повітряні сили.

Атака на Київ

За даними КМДА, рештки ракети вже впали:

  • у Подільському районі пожежі в декількох місцях. 
  • у Святошинському влучання в будівлю соціальної інфраструктури. 
  • у Печерському — влучання в дах багатоповерхівки. І виклик іще за однією адресою. 
  • в Оболонському — палає складське приміщення. 
  • у Деснянському загоряння в будівлі супермаркету. 

Через атаку тимчасово відсутнє світло у частині будинків у Шевченківському, Святошинському, Голосіївському та Оболонському районах. ДТЕК обіцяє відновити постачання електрики, щойно покращиться безпекова ситуація.

Також частково відсутнє світло в Бучанському і Вишгородському районах області.

У деяких районах тимчасово відсутній тиск у водопровідній мережі.

Віталій Кличко, мер Києва повідомив про 16 постраждалих у багатоповерховому будинку в Соломʼянському районі, де сталося загоряння внаслідок ракетної атаки. 15  із них госпіталізували, одному надали допомогу на місці. 

Оновлено

9:09 Одна постраждала з будинку в Соломʼянському районі, жінка похилого віку, померла в кареті «швидкої». 27 постраждалих госпіталізовані, повідомив Кличко.

11:55 Мер Києва показав багатоповерхівку в Соломʼянському районі столиці, яка загорілась від ракетного удару. Кількість постраждалих там зросла до 43.

Станом на 12:00 в багатоповерховому житловому будинку Солом’янського району загинуло дві людини.

12:43 На цей момент відомо про 49 постраждалих.

Атака на Харків

За словами голови Харківської обласної державної адміністрації Олега Синєгубова, росіяни завдали щонайменше чотири удари по місту.

«Є пошкодження багатоквартирних житлових будинків, автомобілів. Виникли пожежі. Деталі встановлюються», — зауважив він.

Ігор Терехов, харківський міський голова повідомляє про кілька прильотів у середмісті, у районах житлової забудови.

«Є кілька прильотів у середмісті Харкова, в районах житлової забудови. Там зараз пожежа, на місце виїхали рятівники. Інформація щодо постраждалих нині уточнюється», — зазначив він.

Станом на 9:05 у місті більше 20 постраждалих. Одна людина загинула. До медичних установ госпіталізовано 16 осіб. 

Оновлено 

Станом на 9:26 внаслідок ранкового удару окупантів по Харкову постраждала 41 людина, повідомив Синєгубов.

У місті пошкоджені багатоквартирні житлові будинки, господарчі споруди, інша цивільна інфраструктура, є загорання автомобілів. 

11:34 За оновленою інформацією у Харкові — 45 постраждалих. У медзакладах Харкова перебуває 38 осіб, в тому числі: четверо дітей у легкому стані; три людини перебувають у важкому стані, з них одна літня жінка у вкрай важкому стані — перебуває у комі. 

Нагадаємо, що в ніч з 1 на 2 січня рф запустила кілька хвиль дронів-камікадзе Shahed-136, які загрожували Києву, а також іншим центральним та західним регіонам країни. Російські безпілотники підлітали до столиці з кількох напрямків, громадяни повідомляли про роботу ППО.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустить.

На Сумщині «шахед» влучив у житловий будинок. Під завалами опинились люди