Масштабний збій у роботі «Київстар»: соцмережі вибухнули мемами та фотожабами (фото, відео)

12 грудня у роботі мобільного оператора «Київстар» стався масштабний збій. Частина користувачів залишилися без мобільного зв’язку та мобільного інтернету.  Абоненти також не можуть скористатися національним роумінгом.

Також відомо про перебої у роботі електронних систем у деяких містах країни. Зокрема, виникали проблеми із системою автоматичного вимкнення ліхтарів вуличного освітлення, системами оповіщення, оплатою проїзду в громадському транспорті через валідатор, а у кількох міськрадах не працюють «гарячі лінії». Що збій вплине на роботу деяких терміналів та банкоматів, повідомили і в «ПриватБанку».

У «Київстар» офіційно заявили, що причина збою — хакерська атаку. Компанія запевняє, що дані абонентів не постраждали. Віцепрем'єр Кубраков заявив, що зв'язок відновлять у найближчі 4-5 годин. Водночас сам «Київстар» офіційно не повідомляв ні про які терміни відновлення.

Українці відреагували на інцидент з гумором. Chas News зібрав найкращі меми та фотожаби про збій у роботі «Київстар».

У соцмережах жартують, що мешканці Голосіївського району, які нещодавно залишилися без метро, тепер ще й без зв’язку.

Уявили і реакцію інших мобільних операторів на збій «Київстару».

Ну і вже традиційні припущення щодо того, хто «поклав» мережу «Київстар».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Кива — всьо»: соцмережі заполонили меми про смерть депутата-зрадника (фото, відео)