Дружина принца Гаррі піде в президенти США в 2024 році. Чи ні?

Американські ЗМІ несподівано відволіклись від виборів президента цього року, перестрибнувши одразу в 2024-й. Деякі журналісти побачили ознаки того, що за чотири роки місце в Білому домі виборюватиме Меган — дружина британського принца Гаррі, герцогиня Сассекська.

Минулого тижня Гаррі і Меган презентували топ-100 найбільш впливових людей 2020 року за версією журналу Time. Серед іншого, Меган у своїй промові закликала американців будь-що проголосувати на виборах 3 листопада. «Кожні чотири роки нам кажуть одне і те ж: це найважливіші вибори в нашому житті. Але так і є. Коли ми голосуємо, наші цінності втілюються в життя, а наші голоси стають чутними», — заявила Меган.

Така громадська відповідальність Меган і її явна зацікавленість політичним життям рідної країни наштовхнули журналістів на думку, що в герцогині є свої президентські амбіції.

Видання Vanity Fair наводить слова близького друга королівської пари. «Однією з причин, через яку Меган не хотіла відмовлятися від американського громадянства, було збереження можливості піти в політику. Думаю, якби Меган і Гаррі коли-небудь відмовилися від своїх титулів, вона могла б серйозно замислитись про балотування на пост президента», — каже джерело. Так само й біограф Меган Омід Скобі впевнений: «Одного разу ми можемо побачити, як Меган стане президентом».

Окрім британських королівських титулів у Меган немає перешкод для балотування в США. Вона підходить по всіх трьох критеріях: бути громадянином США по народженню, мати вік від 35 років (їй вже 39), проживати в США щонайменше 14 років.

Проте інші інсайдери вважають, що амбіцій в політиці Меган наразі не має. Хоча ця тема їй, безперечно, цікава. Автор книги про Меган Ендрю Мортон впевнений, що вона позбавлена шансів. «Вона недостатньо товстошкіра. Її з'їли б живцем».

В будь-якому разі останній відеоролик за участі Гаррі та Меган викликав певне занепокоєння в Букінгемському палаці. Там оприлюднили заяву про те, що «герцог не є членом королівської родини», а коментарі він та його дружина робили як приватні особи.

На прийдешніх виборах в США головними суперниками будуть чинний президент республіканець Дональд Трамп та демократ Джо Байден. У Меган з Трампом свої відносини. У 2016 році актриса назвала Трампа «женоненависником» та ще й «дуже голосистим щодо цього». Трамп пізніше назвав Меган «неприємною». Вже коли Меган увійшла до британської королівської родини, всі звернули увагу на відсутність герцогині під час визиту Трампа з дружиною до Лондона в 2019-му. Формально Меган тоді перебувала у декреті. Але й її чоловік, як пишуть, «демонстративно» тримався подалі від президента США та першої леді.

Після того як Меган вийшла заміж за Гаррі і стала герцогинею Сассекською, її попередили, що відтепер вона має тримати свої політичні думки при собі, а висловлюватись максимально політкоректно. Меган була дуже розчарована цим. Казала: «Я знаю, як це мати голос, але також знаю, як почуватися безголосою». Зараз Гаррі і Меган покинули королівську сім’ю і можуть більш вільно висловлюватись та брати участь у суспільному житті.

Зазначимо, що в США вже був актор, який став президентом. Це Рональд Рейган. Бізнесмен Дональд Трамп також, хоча й ніколи не був професійним артистом, знявся у кількох фільмах — «Один удома-2», «Привиди цього не роблять», «Маленькі негідники», «Подорож у часі»... Та в Україні наразі маємо президента-актора.

Раніше Сhas News розповідав, що принц Гаррі та його дружина стали голлівудськими продюсерами, підписавши угоду з Netflix.