«Менше на 5 см». Моуріньо в Македонії попросив замінити ворота

Непересічна подія як для професійного футболу сучасності трапилася в Північній Македонії. Там перед матчем кваліфікації Ліги Європи за проханням тренера гостей Жозе Моуріньо замінили ворота.

В місто Тетово на матч з місцевою «Шкендією» приїхав англійський «Тотенхем». Вже після фінального свистка знаменитий тренер лондонців Жозе Моуріньо розповів, що перед грою їхній воротар Джо Харт сказав йому, що ворота замалі. «Я пішов перевіряти. Воротарі проводять в рамці весь час, вони на цьому розуміються. Виявилося, що ворота були меншими на 5 см. Ми попросили встановити нормальні ворота», — розповів Моуріньо.

Зазначимо, що переможець на цій стадії визначався в одному матчі. Тож, можливо, господарі намагалися використати перевагу власного поля по повній і хитрощами зберегти свої ворота в недоторканності. Як би то не було після заміни воріт «Тотенхем» переміг 3:1.

До речі, в той же день закінчилась європейська казка ковалівського «Колоса». Команда з села на Київщині програла в Хорватії «Рієці» 0:2 і вибула з турніру. Така ж доля спіткала «Десну» (Чернігів) — 0:2 від німецького «Вольфсбурга».