Мер Відня також став жертвою обману з діпфейком Віталія Кличка
Twitter / @ronzheimer

Стало відомо, що мер Відня Міхаель Людвіг став жертвою обману, коли провів розмову з нібито мером Києва Віталієм Кличком, який виявився діпфейком.

Розмова по відеоконференції відбулася ще 22 червня, але керівництво Відня запідозрило обман лише після того, коли про це заявили в Берліні та Мадриді через два дні, повідомляє Der Standard.

Людвіг вважає інцидент серйозним випадком кіберзлочинності. За його словами, під час розмови нічого не вказувало на те, що «Кличко» на екрані є несправжнім.

Під час розмови мер та шахрай говорили про очікувані теми, однак, зазначає мер Відня, потім «Кличко» став дуже «вимогливим». Спілкувалися присутні англійською, хоча справжній Віталій Кличко знає німецьку.

Відень надіслав запит в МЗС Австрії та посольство в Україні. Однак обидві установи заявили, що не брали участі в підготовці спілкування з мером Києва. Сьогодні Кличко заявив, що хтось від його імені провів розмови з європейськими мерами та закликав до розслідування.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Служби США та кількох країн Європи знищили мережу російських хакерів