Meta посилює захист приватних повідомлень в Instagram для жителів Росії та Україні
Getty Images

Сервіс Instagram почне повідомляти користувачів в Україні та Росії, що вони можуть використовувати зашифровані канали обміну повідомленнями – всі приватні повідомлення в Instagram будуть використовувати наскрізне шифрування. На додачу до цього компанія в рамках знищення російської пропаганди буде знижувати дописи Facebook-сторінок російських державних ЗМІ у всьому світі.

Про це повідомив віце-президент Meta Нік Клегг, додавши, що Instagram буде сповіщати користувачів про те, що вони можуть переключатися на зашифровані чати. Facebook Messenger і WhatsApp уже давно підтримують наскрізне шифрування. Ця опція для Instagram означає, що повідомлення користувачів будуть зашифровані від пристрою відправника до пристрою отримувача і третя сторона не зможе їх прочитати, навіть якщо вона якимось чином зможе перехопити це повідомлення.

Нагадаємо, що раніше Meta повідомила про блокування сторінок російських державних медіа для країн ЄС, заборонивши також їм рекламуватися або заробляти гроші на рекламі.

За купівлю валюти росіяни платитимуть 30% комісії
Інвестори визнали російський ринок «неінвестованими