«Ми не віримо словам». Зеленський дав нове інтерв'ю про війну з росією
ОП

Володимир Зеленський дав інтерв'ю телерадіокомпанії CNN, у якому заявив, що Україна не відмовиться від своїх територій, щоб припинити війну з росією.

Chas News зібрав основні тези інтерв'ю президента.

Нема гарантій, що росія знову не спробує захопити Київ

Володимир Зеленський заявив, що рф може ще раз спробувати взяти українську столицю, якщо їй вдасться перемогти на Донбасі.

«Тому для нас дуже важливо не допустити цього, стояти на своєму, тому що ця битва може вплинути на хід усієї війни», — сказав глава держави.

Він додав, що не вірить ні російським військовим, ні росії як державі. На запитання, чи переможе Україна у війні, Зеленський відповів: «Так, звісно, переможе».

Президент України також попередив, що путін може застосувати тактичну ядерну зброю, оскільки не цінує життя українців.

Макрон може відвідати Україну та побачити звірства росіян на власні очі

Нещодавно президент Франції Еммануель Макрон відмовився називати російські злочини в Бучі геноцидом.

Зеленський заявив, що розмовляв із політиком минулого тижня та хоче, аби той особисто приїхав в Україну та побачив наслідки звірств росіян.

«Я сказав йому, що хочу, аби він зрозумів, що це не війна, а геноцид», — пояснив український президент. Зеленський також хотів би, щоб Україну відвідав президент Байден.

«Ми не віримо словам»

Президент України заявив, що більше «не вірить світу».

«Єдина віра зараз — це віра в нас, в наш народ, наші Збройні сили і в те, що інші країни підтримають нас не лише словами, а й діями», — пояснив Зеленський.

Він додав, що Україні потрібно більше зброї, але вдячний за допомогу на $800 млн, яку надали США. Президент також наголосив, що одним із найважливіших факторів допомоги є швидкість її постачання українським військам.

Наприкінці інтерв'ю Зеленський заявив, що готовий дипломатично домовлятися з росією про кінець війни, але атаки росіян сильно ускладнюють цей процес.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зеленський розповів, що робиться для порятунку захисників Маріуполя