Микитась програв апеляцію й залишиться під арештом до 27 лютого без альтернативи застави
УНІАН

Київський апеляційний суд залишив чинним арешт колишнього нардепа і ексглави «Укрбуду» Максима Микитася. Його підозрють в організації викрадення адвоката.

Як стало відомо із трансляції засідання суду, головуюча суддя Тетяна Росік відхилила клопотання захисту й залишила в силі рішення суду першої інстанції.

Передісторія

31 грудня 2020 року Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід підозрюваному Микитасю у вигляді тримання під вартою до 27 лютого без альтернативи застави.

29 грудня Нацполіція повідомила про підозру Микитасю у викраденні людини у Києві 8 грудня. Йому оголосили нову підозру. Адвокати називають справу сфабрикованою. Микитась і його захист вважають розслідування поліції помстою за свідчення проти заступника голови ОП Олега Татарова.

Друга справа проти забудовника

З 2017 року НАБУ розслідує можливі зловживання та розкрадання грошей під час будівництва житла для Нацгвардії. Будівництво вела компанія «Укрбуд» Микитася.

Микитась отримав підозру від НАБУ у жовтні 2019 року. 20 січня 2020 року його зняли з рейсу при спробі вильоту з України.

Антикорупційні органи вважають, що на прохання забудовників Татаров міг домовитись про написання позитивної для фірми експертизи. Її зробив Київський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр Міністерства внутрішніх справ.

НАБУ наголошує, що Микитась є викривачем, який надав детективам НАБУ інформацію щодо корупції у вищих ешелонах влади. За одним із фактів Татарову повідомлено про підозру у вчиненні тяжкого злочину.

3 грудня Максим Микитась вийшов із СІЗО. Політика відпустили під цілодобовий домашній арешт. 

Експрезидента «Укрбуду» і ексдепутата Микитася звільнили з СІЗО