Мільйони американців подорожують країною на День Подяки, незважаючи на попередження лікарів
Getty Images

Мільйони американців їдуть по домівках, щоб відсвяткувати День Подяки. Вони  не зважають на попередження органів охорони здоров’я про значну хвилю випадків COVID-19 та смертності від нього.

День Подяки, традиційна родинна зустріч, яка схожа за популярністю з Різдвом, відзначатиметься у США в четвер.

Три мільйони людей вже відвідали аеропорти США з п'ятниці по неділю, повідомляє ВВС. Ця цифра, утім, становить приблизно половину звичайної кількості подорожуючих на День Подяки.

Доктор Ентоні Фаучі, провідний фахівець з інфекційних хвороб країни, сказав CBS News, що люди в аеропортах «призведуть до ще більших проблем, ніж зараз».

Кількість людей, які здійснюють перельоти у США, є найвищою з середини березня, коли COVID-19  почав швидко поширюватися країною.

Але інші мільйони американців ідуть на жертви, щоб цього року залишитися вдома. Це болісна дилема.

При цьому неминуче основна увага приділяється тим, хто подорожує, і побоюванням, що багато людей ігнорують рекомендації щодо охорони здоров'я.

Клівон Гілман, лікар невідкладної допомоги в Арізоні, написав у Twitter: «Наші прохання про допомогу потрапили в егоїстичні й глухі вуха».

У понеділок США — найбільш постраждала від вірусу країна у світі — зафіксували ще 150 000 випадків коронавірусу, згідно з проектом COVID Tracking.

Кількість людей, які потрапили до лікарні з вірусом, зросла майже на 50% за останні два тижні, тоді як понад 257 000 людей померли від захворювання по всій країні.

У Лос-Анджелесі є побоювання, що в деяких лікарнях може не залишитися ліжок, оскільки наплив пацієнтів, інфікованих COVID-19, стає занадто сильним.

Велика церква П'ятидесятників у Каліфорнії у неділю проігнорувала розпорядження громадського здоров'я, влаштовуючи масові служби в приміщенні на чолі з консервативним активістом Чарлі Кірком. На заході дуже мало людей носили маски.

Як ми писали раніше, вакцину від коронавірусу мало створити, проблемою може стати її доставка по всій планеті.

Ціна вакцини від COVID-19 компанії Moderna складе $25-37