Мінекономіки скасувало наказ про бронювання працівників Glovo, Favbet та Visa

Міністрка економіки України Юлія Свириденко скасувала наказ про бронювання військовозобов’язаних працівників компаній Glovo, Visa, Favbet Tech та інших після хвилі критики.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«З огляду на суспільний резонанс я скасовую наказ про бронювання й будемо розбиратися у ситуації й аналізувати рішення щодо кожної компанії окремо», — йдеться в повідомленні.

За її словами, Міністерство цифрової трансформації визнало їх критично важливим на підставі 3 із 7 критеріїв: відсутність заборгованості по ЄСВ, рівень зарплати й те, що вони є резидентами «Дія.Сіті».

Після цього Мінцифри надіслало списки військовозобов’язаних у Генштаб для перевірки. Якщо немає правових підстав для відмови, то ухвалюється рішення про бронювання працівників.

«Ця ситуація стала додатковим аргументом, аби пришвидшити роботу над оновленням постанови Кабміну №76, аби вона відповідала вимогам час і потребам бізнесу», — зазначила Свириденко.

Міністерка наголосила, шо постанову про бронювання оновлять, аби вона відповідала запиту військових і дала можливість працювати економіці.

Раніше Мінкульт визнав критично важливими телеканали і цирк, їх працівників також можуть бронювати від мобілізації.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити

Що це за пересувний цирк, якому дозволили бронювання працівників (фото)