Мінкультури може очолити ексголова Українського культурного фонду

Міністерство культури та інформаційної політики може очолити ексголова Українського культурного фонду Юлія Федів.

Про це повідомив нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк.

За його даними, голосування у парламенті з цього приводу може відбутися на наступному тижні.

Железняк наголосив, що у разі її призначення в уряді буде найбільше жінок в історії України — вони очолюватимуть 6 з 21 міністерства (28%).

Українська правда з посилання на джерела також пише, що потенційним кандидатом на посаду голови Мінкульту розглядають саме Федів. Крім того, за даними видання, наступного тижня президент внесе в Раду пропозицію щодо звільнення міністра оборони Олексія Резнікова та призначення на його місце нинішнього очільника Фонду держмайна Рустема Умєрова.

Що відомо про Юлію Федів

Раніше Юлія Федів була координаторкою журналістських проєктів у n-ost та Deutsche Welle, а з 2017 року керувала Національним бюро програми Євросоюзу «Креативна Європа» в Україні.

У 2018-2021 рока вона працювала виконавчим директором Українського культурного фонду. У 2021 році Федів також брала участь у конкурсі на цю посаду, але потім зняла свою кандидатуру на тлі скандалу щодо звинувачень керівництва фонду у непрозорості фінансування проєктів. 

З 1 липня 2021 року і до 1 червня 2022 року вона очолювала правління ГО «Громадське телебачення». Посаду вона полишила, коли стала переможницею програми ім. Г. Гамфрі, яка передбачає стажування у США на 2022–2023 академічний рік.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ігор Коломойський став підозрюваним за двома статтями Кримінального кодексу (фото)