Резнікова відправлять у відставку протягом тижня — нардеп

Найближчим часом Олексія Резнікова відправлять у відставку з посади міністра оборони України.

Про це заявив народний депутат Ярослав Железняк.

За його словами, орієнтовно міністра планують звільнити наступного тижня, у перших числах вересня. Далі Резнікова розглядають на посаду посла України у Великій Британії.

«Вчора зранку про таку ротацію попередили посольства. Щонайменше деякі», — розповів Железняк.

На місце Резнікова планують призначити голову Фонду держмайна Рустема Умєрова. Втім, хто очолить ФДМУ замість нього ще не вирішили.

Хто такий Рустем Умєров

Рустем Умєров — представник партії «Голос» та співголова «Кримської платформи». До парламенту пройшов у 2019 році. 

У вересні 2022 року він очолив Фонд держмайна. До призначення був заступником Керівника Постійної делегації до Парламентської Асамблеї Ради Європи.

З початку повномасштабного вторгнення Умеров увійшов до складу української делегації на переговорах з рф. Також з 19 липня політик очолює тимчасову слідчу комісію, яка контролює використання військової допомоги Україні.

Умеров має кримськотатарське походження. З 2007 року він працював радником лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва. До приходу в політику він був інвестором та меценатом.

Нагадаємо, про відставку Резнікова заговорили на тлі звинувачень у закупівлі Міноборони форми для ЗСУ, що здорожчала втричі під час доставки. Резніков знову відкинув усі заперечення, запевнив, що куртки зимові, і нарікань на їх якість не надходило та запропонував парі нардепу та журналісту.

Кілька місяців тому також говорили про ймовіру відставку посадовця, однак тоді Зеленський попросив його залишитись на посту.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Резніков заявив, що не обговорював із Зеленським свою відставку