Міноборони розпочало випробування «плавучих» бронежилетів: в чому їх особливість

Міністерство оборони України розпочало випробування спеціальних модульних бронежилетів для потреб Військово-Морських Сил та інженерних військ ЗСУ.

Про це повідомляє Міноборони.

Особливість такого бронежилету полягає в тому, що при контакті з водою спеціальний модуль реагує, і бронежилет спрацьовує як рятівне коло, не даючи військовому потонути.

Новий плавучий модуль розробляє Центральне управління розвитку супроводження матеріального забезпечення ЗСУ. Над ним працюють як іноземні, так і вітчизняні розробники.

Планується, що такі модулі можна буде використовувати на всіх затверджених моделях бронежилетів ЗСУ.

«Наразі декілька зразків таких «плавучих бронежилетів» ми передали в частини для випробувань. Якщо цей етап буде успішним, ми розпочнемо лабораторні випробування», — сказав Віталій Половенко.

Нагадаємо, раніше Аерховна Рада ухвалила законопроєкт про реєстри військового обліку та цифровізацію армії. Завдяки цьому Міноборони України зможуть розміщувати свої ІТ-системи у хмарних сховищах країн НАТО.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Міноборони розробляє застосунок «Армія+» для військових: що в ньому буде