Мінцифри запустило програму «єОселя» в «Дії»

У середу, 21 грудня, Міністерство цифрової інформації запустило програму «єОселя» в застосунку «Дія».

Про це повідомив Михайло Федоров, очільник відомства.

Програма наразі доступна для захисників і їхніх сімей, а також для педагогів та науковців. Вони зможуть отримати пільговий кредит на житло від держави.

«З початку повномасштабної війни мільйони українців втратили домівки. Тому Президент Володимир Зеленський ініціював запуск програми доступного кредитування житла єОселя. Щоб українці поверталися додому, жили і працювали в Україні», — пояснив Федоров.

Програма «єОселя»

Це державна пільгова іпотека від держави зі ставкою 3%.

На першому етапі послуга доступна для військовослужбовців за контрактом, захисників України, силовиків та членів їхніх сімей, а також медиків, педагогів, науковців, які працюють у державному та комунальному секторах.

Отримати пільговий кредит під 3% на 20 років з початковим внеском у розмірі 20% для купівлі житла можуть військовослужбовці, працівники сектору безпеки і оборони, медики, вчителі та педагогічні працівники, науковці.

До участі в програмі можуть приєднатися громадяни України віком від 18 до 70 років, платоспроможні, які не мають житла або володіють нерухомістю менше 52,5 кв.м (додатково 21 кв. м на кожного наступного члена сім'ї) і не перебувають під санкціями.

Українці, які відповідають вимогам програми, можуть подати заявку на участь в програмі в «Дії» й отримати кредит на купівлю житла. Скористатися послугою можна в кілька кліків, майже всі дані для заявки підтягнуться з реєстрів.

На першому етапі до програми «єОселя» залучені п’ять банків — Ощадбанк, ПриватБанк, Глобус Банк, Укргазбанк, Sky Bank. Далі банки-учасники додаватимуться.

Раніше повідомлялось, що у «Дії» з'являться військові облігації та ще близько 10 нових продуктів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У «Дії» відтепер можна отримати сертифікат про четверту дозу COVID-вакцини