Минулої ночі цілями ворога стали Канівська та Дністровська ГЕС — Зеленський

В ніч на 29 березня ворог атакував об'єкти енергетичної інфраструктури України. Під ударом опинилися одразу дві гідроелектростанції — Канівська та Дністровська.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський за підсумками засідання Ставки Верховного головнокомандувача.

«Цієї ночі свідомими цілями ворога стали Канівська та Дністровська ГЕС. Країна-терорист хоче повторення екологічної катастрофи на Херсонщині. Але тепер під загрозою не лише Україна, а й Молдова. Вода не зупиниться перед прикордонними стовпами, як не зупиниться і російська війна, якщо разом і вчасно не зупинити її в Україні», — сказав Зеленський.

І додав, що прем'єр Денис Шмигаль, міністр енергетики Герман Галущенко, голови правлінь «Укренерго» та «Нафтогазу» Володимир Кудрицький та Олексій Чернишов доповіли про завдану шкоду та відновлювальні роботи.

Обстріл України 29 березня: що відомо

В ніч на 29 березня росія атакувала Україну «шахедами» та ракетами. Вибухи пролунали у Дніпрі та області, у Черкаській, Хмельницькій, Івано-Франківській та Львівській областях. Сили протиповітряної оборони збили вночі 84 цілі.

В «Укренерго» зазначили, що пошкодження отримали теплові та гідроелектростанції у центральному та західному регіонах. За останніми даними, на Дніпропетровщині діють аварійні відключення світла, у Харківській — графіки погодинних відключень.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ДніпроГЕС: історія будівництва найбільшої гідроелектростанції країни (фото)