Місія МАГАТЕ прибула на Запорізьку АЕС (відео)

Вдень 1 вересня місія МАГАТЕ прибула на Запорізьку АЕС в окупованому Енергодарі.

Про це повідомляє «Енергоатом».

Російське видання «РИА Новости» оприлюднило відео, як колона МАГАТЕ в’їхала на станцію.

Місія МАГАТЕ прибула до Запоріжжя 31 серпня, звідки відправилась в окупований Енергодар та попрямувала до ЗАЕС. Загарбники відмовилися видавати фахівцям спецперепустки для безперешкодного проїзду, аби завадити їм потрапити на станцію.

Крім того, зранку 1 вересня окупанти почали обстрілювати погоджений маршрут місії МАГАТЕ із Запоріжжя до ЗАЕС. Втім, експерти вирушили до тимчасово окупованого Енергодару, незважаючи на інтенсивний обстріл.

Очікується, що внаслідок візиту місії окупанти демілітаризують ЗАЕС, а також, що представники МАГАТЕ постійно перебуватимуть на станції.

Водночас в українській розвідці заявляють, що окупанти готуються евакуювати в Мелітополь працівників «росатому», які перебувають на ЗАЕС. За словами співробітників «росатому», якщо місія МАГАТЕ прибуде на станцію, то частину персоналу не допустять на станцію.

На ЗАЕС вже склалась критична ситуація через те, що росіяни не допускають на територію частину українських співробітників. Зокрема, 25 серпня Запорізька АЕС вперше в історії повністю відключилася від енергомережі через російські обстріли.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росіяни мають негайно залишити територію Запорізької АЕС — G7