Російські загарбники обстрілюють маршрут місії МАГАТЕ із Запоріжжя до ЗАЕС

Російська армія обстрілює заздалегідь погоджений маршрут слідування місії Міжнародної агенції з атомної енергії (МАГАТЕ) із Запоріжжя до ЗАЕС. Передова група ООН не може продовжити рух з міркувань безпеки.

Про це у Telegram повідомив Олександр Старух, голова Запорізької ОДА.

Зазначається, що Україна продовжує докладати зусиль для організації безпечного доступу міжнародної місії МАГАТЕ до ЗАЕС.

Вимагаємо від рф припинити провокації і надати безперешкодний доступ МАГАТЕ до українського ядерного об'єкта, йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у середу, 31 серпня місія МАГАТЕ прибула до Запоріжжя. А вже звідти вона відправиться до Запорізької атомної електростанції у тимчасово окупований Енергодар. Однак, загарбники відмовилися видавати фахівцям спецперепустки для безперешкодного проїзду. Місцеві колаборанти заявили російським пропагандистам, що інспекторам доведеться стояти у загальній черзі, аби потрапити до тимчасово окупованого міста. Або ж натякають, що в'їхати вони можуть безперешкодно з території ОРДЛО чи росії.

Напередодні в українській розвідці повідомляли, що 1 вересня місія МАГАТЕ має прибути на Запорізьку атомну електростанцію попри намагання окупантів завадити цьому візиту.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Окупанти з мінометів обстрілюють Енергодар: є влучання в цивільні об'єкти та постраждалі — мер