Місія Міжнародного валютного фонду сьогодні розпочинає роботу в Україні
Апостроф

Місія Міжнародного валютного фонду сьогодні, 21 грудня, розпочинає роботу в Україні. Про це повідомляє УНН із посиланням на першого заступника голови Національного банку Катерину Рожкову.

Чиновниця оголосила, що Нацбанк виконав усі передумови для того, щоб місія почала перегляд програми з Україною.

«Ви знаєте, що традиційним для такого часу місії структурним маяком є затвердження Державного бюджету, і він також був затверджений. Тому, у принципі, з точки зору важливих і принципових речей – вони зроблені, і місія розпочинає роботу сьогодні», — сказала Рожкова.

Вона зауважила, що НБУ виконав всі структурні маяки МВФ, аби продовжити співпрацю та отримати наступний транш.

«У нас одним із основних маяків була розробка оновленого, або зміненого закону про банки і банківську діяльність. На сьогодні цей законопроект вже зареєстрований у Верховній Раді», — зазначила представниця НБУ.

Вона повідомила про другий серйозний момент: відбулося затвердження планів державних банків по роботі з проблемними активами. Нацбанк також це зробив.

«Третій момент — нам треба було затвердити на Раді фінансової стабільності план відновлення платоспроможності Фонду гарантування фізичних осіб. Це також було зроблено», — підсумувала Рожкова.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що наша держава очікує на отримання чергового траншу від Міжнародного валютного фонду за програмою Stand-by вже на початку 2021 року.

Як ми писали раніше, перший перегляд програми stand-by відбуватиметься у період з 21 по 23 грудня.

Представники МВФ стверджують, що місія враховує обставини пандемії. Вона дистанційно обговорюватиме з владою України останні економічні події, заходи та реформи, необхідні для завершення першого перегляду.

Місія планує поновити зустрічі після завершення новорічних свят у січні 2021 року.

Про те, чи варто Україні очікувати на $1,5 млрд траншу від МВФ, вже закладеного урядом на 2021 рік на покриття бюджетного дефіциту, читайте у матеріалі Chas.news.

«Фізично і календарно не встигаємо». Радник Єрмака заявив, що Україна не отримає транш МВФ у 2020 році