Мітинг під ТЦК на Волині: поліція відкрила два кримінальні провадження

Правоохоронці відкрили два кримінальні провадження за фактом мітингу перед будівлею ТЦК у місті Ковель Волинської області, який проходив у суботу, 3 серпня, після затримання трьох молодих хлопців.

Про це повідомило ГУ Нацполіції у Волинській області.

3 серпня до поліції надійшло повідомлення про те, що біля приміщення місцевого ТЦК та СП зібрались кілька десятків людей, які висловлюють невдоволення роботою підрозділу ЗСУ. 

Сьогодні правоохоронці повідомили, що справи порушено за ч. 1 ст. 295 (заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку) та ч. 1 ст. 293 (групове порушення громадського порядку) Кримінального Кодексу України.

«Наразі правоохоронці продовжують встановлювати учасників інциденту, опитувати очевидців та з’ясовувати інші деталі події. Слідчі дії тривають», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 3 серпня У Ковелі, що на Волині, відбувся мітинг перед будівлею ТЦК після затримання кількох молодих хлопців, у якому військові помітили роботу російських спецслужб та ботоферми.

ТЦК, зокрема, наголосив, що затриманням трьох молодих хлопців займалася поліція. А також нагадав, що чоловіки від 18 до 60 років зобов’язані мати при собі військово-обліковий документ. У затриманих документу не було, тож військові хотіли провести перевірку у будівлі РТЦК.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Прикарпатті винесли вирок посадовцю ТЦК, який брав на «службу» футболістів