«Міжнародні санкції не працюють. Путіну на них байдуже», — Дебра Кейган
Getty Images

США має негайно поставити питання позбавлення РФ членства в Радбезі ООН, або хоча б головування там.

Про це після нападу військ РФ на Україну Сhas News сказала Дебра Кейган, колишня радниця Джорджа Буша-молодшого, дипломат Держдепу часів Рональда Рейгана.

«Американський уряд і Україна мають негайно звернутися до Генсека ООН і поставити вимогу, аби Росію позбавили членства в Радбезі ООН. Або щонайменше позбавили її головування там. Те, що Росія зараз очолює Радбез  це знущання. Всі країни-члени ЄС повинні негайно вислати усіх російських послів із своїх країн і відізвати своїх послів із Москви», — говорить Кейган.

Вона також вважає, що настав час для США розмістити не сотні чи тисячі, а сотні тисячі військових у Литві, Румунії та Польщі, підняти там американський прапор і сказати Росії, що віднині американські війська будуть у цих країнах постійно.

«Допомога від Байдена надійшла надто пізно і її було надто мало. Його розмірковування над тим, чи вживати слово «вторгнення» і перші санкції не налякали Путіна ані трохи. Путіну все рівно, чи має він кількох друзів на Заході. Він проводить свій час із Сі Цзіньпінем, Асадом, муллами в Ірані і Кім Чен Ином. Міжнародні санкції, які запровадив Байден і європейці, не працюють. Путіну на них байдуже», — вважає дипломат.