Мобілізація в рф: путін підписав закон, за яким ухилянтів можуть засудити на 10 років

Володимир путін, президент рф, у субоу, 24 вересня, підписав закон про посилення покарання в період мобілізації, а також запровадив покарання за здачу в полон.

Відповідний документ опубліковано на російському офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Зазначається, що самовільне залишення частини або місця служби або неявка на службу без поважних причин, вчинені солдатом, який проходить військову службу за призовом чи контрактом, каратиметься в’язницею на строк від п’яти до десяти років.

За відмову від участі у військових діях передбачено до трьох років позбавлення волі, а якщо така відмова спричинила «тяжкі наслідки» — до 10 років. Такий же термін передбачений за невиконання наказу.

Також у росіїзапроваджують кримінальну відповідальність за добровільну здачу в полон (від трьох до десяти років) та кримінальна відповідальність за мародерство (до п’ятнадцяти років).

Нагадаємо, 21 вересня російський диктатор володимир путін оголосив про часткову мобілізацію в країні, призвати мають близько 300 тис. осіб. 

Раніше також повідомлялось, що михайло мізінцев, якого ЗМІ називають «маріупольським м'ясником» став заступником міністра оборони рф.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

 «В росії ледь не переворот йде». Дружина окупанта розповідає про мобілізацію (відео)