«Море на нашому боці»: штормова погода заважає окупантами використовувати кораблі

Окупанти вивели носії «Калібрів» в Чорне море. Але штормова погода заважає росіянам ефективно використовувати свої кораблі.

Про це в ефірі телемарафону розповіла Наталія Гуменюк, начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України.

«Я часто повторюю, що море на нашому боці, цього разу теж. Наразі нарощуються штормові погодні умови та посилюється вітряна обстановка. Ворог вивів на бойове чергування 18 кораблів, вони майже все намагаються вивести з бази, оскільки це може бути дуже небезпечно з огляду на шторм», — сказала Гуменюк.

Вона також повідомила, що ворог вивів на бойове чергування чотири ракетоносії, два з них — підводні.  

«Це 24 ракети «Калібр», які готові для використання. Треба розуміти, усвідомлювати та пам’ятати, що ворог може практикувати масовані ракетні удари, які вони полюбляють робити саме з комплексу озброєння надводного, підводного та повітряного базування. Тому до сигналів повітряної тривоги ставимося серйозно, але без паніки, бо це теж зброя ворога», — додала представниця ОК «Південь».

Раніше Гуменюк розповідала, що рф може тиснути на Україну повідомленнями про «вирішальну ракетну атаку». За її словами, такі закиди росії — це елементи гібридної війни, інформаційний тиск і намагання ворога залякати населення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Поки ситуація спокійна»: в ГУР розповіли про підготовку рф до масованого ракетного удару