Моргенштерну в Росії заборонили виконувати пісню «Володимир Путін — молодець»
Teleprogramma.pro

Кіровський районний суд міста Уфи стягнув з репера Моргенштерна 300 тис. рублів за плагіат пісні авторства Олега Ліхачова «Володимир Путін — молодець», а також заборонив її виконувати. Про це повідомляє пресслужба суду.

«Суд визнає незаконним використання Моргенштерном пісні Ліхачова «Володимир Путін — молодець» і стягнув на користь позивача 300 тисяч рублів. Крім того, суд заборонив використання музичного твору Моргенштерном без дозволу автора», — пише суд.

Також репер має заплатити держмито на суму 6500 рублів.

Позивачу судді відмовили в публічному вибаченні репера. Моргенштерн рішення суду поки не коментував.

Передісторія

За інформацією ЗМІ, у грудні Ліхачов вирішив судитися з Моргенштерном через використання фрагмента пісні «Володимир Путін — молодець». За словами Ліхачова, в одному з роликів з'єднали рядки з його пісні з треком «Новий мерин» Моргенштерна. У цьому ролику, говорив автор пісні, «відкривали роти близько десяти популярних блогерів і співаків», серед яких були Єгор Крід, Моргенштерн, Даня Мілохін. В результаті Ліхачов подав до суду на Моргенштерна, Кріда, телеведучого Володимира Соловйова і Перший канал. Про судові рішення по інших позовах не повідомлялось.

Лихачов повідомив «Новій газеті», що вважає рішення суду «об'єктивним фактом справедливості». «Справедливість восторжествувала. Ще більше я буду задоволений, коли на моїх пальцях зашелестять купюри справедливості», — сказав Лихачов.

Олег Лихачов написав пісню «Володимир Путін - молодець!» в 2014 році. У ній розповідається про «кровожерливу ​​орлицю», що влетіла в Росію з Заходу при перебудові, і Путіна, який «країну підняв» і «Росію не зрадив». За Путіна, йдеться в композиції, Росія «взяла курс на відродження після божого забуття».

Ліхачов також випустив три продовження, в тому числі пісню «Я відрікаюся від Путіна, або Володимир Путін молодець 4».

Гастролі Моргенштерна в Україні

До України зачастили російські репери, до яких у громадськості є питання. Моргенштерн, автор фрази «Путін — красунчик», оголосив, що на початку літа 2021 року перетне кордон України задля музичного туру.

Російський репер Баста (Василь Вакуленко) у червні збирається дати два концерти у Києві. Він є у державному переліку осіб, які становлять загрозу для нацбезпеки України.

Заблокувати YouTube-канал Шарія українська влада може, але це складно — Малюська