Морпіхи просять світ вивезти військових і цивільних із Маріуполя у третю країну
Скріншот

Сергій Волинський (Волина), командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ закликав іноземні держави терміново провести «екстракцію» з Маріуполя.

У своєму відеозверненні, яке оприлюднила журналістка Наталя Нагорна він просить вивезти кілька сотень військових і цивільних з «Азовсталі у безпечне місце, аби врятувати від росіян.

 

#врятуватизахисниківМаріуполя

Posted by Natasya Nagorna on Tuesday, April 19, 2022

«Це наше звернення до світу. Це може бути нашим останнім зверненням. В нас, можливо, залишилися лічені дні або години. Угруповання противника в десятки разів перебільшує нас. Вони мають панування в повітрі, в артилерії, в угрупованнях, які діють на суходолі, в техніці й танках. Ми ведемо оборону на одному об'єкті, на заводі «Азовсталь», де знаходяться військові Маріупольського гарнізону та цивільні особи, які потрапили в пастку війни.

Ми звертаємося до світових лідерів допомогти нам. Ми звертаємось з проханням застосувати до нас процедуру «extraction» та вивезти нас на територію третьої держави. Маріупольський гарнізон військових — з нами більше 500 поранених бійців та сотні цивільних осіб, серед яких є жінки та діти. Ми просимо надати нам безпеку на території третьої держави», — наголосили морпіхи.

19 квітня повідомлялося, що російські загарбники завдають ударів по заводу «Азовсталь» надважкими авіабомбами. При цьому у підземних укриттях металургійного комбінату знаходиться не менше 1000 цивільних. Переважно це жінки с дітьми та літні люди.

Також раніше заступник командира «Азову» повідомив, що завод «Азовсталь» розбомблений та практично знищений.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Вуличні бої в Маріуполі очима бійців «Азову»: відео від першої особи
The Wall Street Journal опублікував карту зруйнованих будівель у Маріуполі