Москва пригрозила «захищати своїх громадян» в ОРДЛО у випадку «провокацій Києва»
Facebook

У Росії заявили, що будуть реагувати, якщо Україна та західні держави влаштовуватимуть «провокації» на Донбасі проти «російських громадян».

Про це в ефірі одного з YouTube-каналів заявив Костянтин Гаврилов, керівник російської делегації на переговорах у Відні з питань військової безпеки та контролю над озброєннями, якого цитує «РБК».

«Все чітко було з’ясовано, сказано та попереджено. Ми не будемо терпіти, коли атакуватимуть наших громадян», — сказав він.

«Своїми громадянами» російська влада, ймовірно, вважає українців, що мешкають на окупованих територіях та мусили отримати паспорти РФ.

Гаврилов також заявив, що Росію звинувачують у загрозі вторгення, щоб прикрити можливі «провокації» з боку України. Про які саме дії мова, керівник делегації не уточнив.

«Росія на всі провокації може відповісти…і не дозволить своїх громадян кривдити, а тим паче вбивати», — запевнив Гаврилов. Такі заяви лунають на тлі скупчення російських військ на кордоні з Україною та загрози вторгення.

Раніше CNN писало, що РФ підготувала групу оперативників для проведення фіктивної операції на сході України, намагаючись створити привід для нападу.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Кремль планує привести до влади в Україні проросійського лідера — МЗС Британії