МОЗ та Світовий банк розпочали новий проєкт вартістю близько $100 млн
Shiny Things

Міністерство охорони здоров’я та Світовий банк запускають новий проєкт вартістю близько $100 млн. Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова під час онлайн-брифінгу.

Ми відпрацьовуємо всі пакети документів, активно працюємо, щоб фіналізувати домовленості. Насамперед ці кошти будуть призначені для придбання вакцин COVID-19, а також діагностичного та лабораторного обладнання в наших комунальних некомерційних підприємствах у закладах охорони здоров’я
 
26.11.2020 | Онлайн-брифінг заступниці міністра охорони здоров'я Світлани Шаталової

Онлайн-брифінг з перекладом жестовою мовою заступниці міністра охорони здоров'я Світлани Шаталової.

Posted by Міністерство охорони здоров'я України on Thursday, November 26, 2020

Також чиновниця нагадала, що МОЗ та Світовий банк реалізують спільний проєкт «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» вартістю майже $215 млн.

Цей рік є завершальним та визначальним для реалізації цього проєкту.  Світовим банком спільно з Міністерством охорони здоров’я реалізовано в цілому повноцінно проєкт реконструкції 102 амбулаторій сімейної практики з яких 91 об’єктів вже введено у експлуатацію

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я із 2015 року реалізує проєкт кредитної угоди зі Світовим банком у медичній сфері, у якому беруть участь 8 областей.

Раніше МОЗ і Світовий банк обговорили державно-приватне партнерство у медичній сфері.

Як ми писали раніше, Кабмін хоче позичити у Міжнародного банку реконструкції та розвитку $300 млн на подолання наслідків COVID-19.

Світовий банк назвав спричинену пандемією економічну кризу найгіршою за останні 80 років.

МВФ надасть Україні транш в кінці 2020 або на початку 2021 року, — нардеп