Може бути небезпечно: у КМДА проти демонтажу Арки дружби народів

Департамент охорони культурної спадщини КМДА заявив, що знесення колишньої Арки дружби народів може бути небезпечним.

Про це у коментарі «Суспільному» заявила директорка департаменту Марина Соловйова.

Вона наголосила, що частини Арки утворюють підпірну стіну, яка запобігає зсуву. Так, її демонтаж буде важким, надто дорогим і небезпечним.

Соловйова нагадала, що у 2022 році міська адміністрація перейменувала Арку дружби народів на Арку Свободи українського народу. На думку Соловйової, варто провести обговорення серед киян, які й визначать зносити об’єкт чи ні.

«Арка символізує толерантність українського народу. Взагалі український народ був дуже толерантним і до всіх націй, і до всіх віросповідань, і до всіх спільнот. Сьогодні саме таке бачення є у суспільства. До мене в департамент приходили люди, які казали, що арка розташована поруч з Європейською площею, тому мають бути європейські цінності, саме толерантність», — сказала Соловйова.

Також вона поділилася, що за чутками на місці арки хочуть влаштувати меморіал загиблим героям. Втім, наразі документації щодо планів на цю територію немає.

Нагадаємо, раніше Мінкульт позбавив статусу пам’ятки колишню Арку Дружби народів у Києві. Тепер її можуть демонтувати після відповідного рішення Київради.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустить.

Червоноград, Павлоград і Бровари перейменують: Рада продовжує дерусифікацію