МВС РФ створює банк біометричних даних із зображеннями обличчя та відбитками пальців громадян
Bayometric

МВС РФ створило централізований банк біометричних даних, який дозволяє ідентифікувати людей за зображенням обличчя та відбитками пальців. Про це повідомляє ТАСС із посиланням на пресцентр російського МВС.

Дослідно-конструкторська робота «Створення Федеральної інформаційної системи біометричних обліків» буде проводитись у 2021-2023 роках. Протягом цього часу передбачається розробити програмне забезпечення, необхідне для функціонування баз даних.

У банку знаходяться дані як росіян, так і іноземців та осіб без громадянства.

У листопада МВС РФ оголосило про плани використання штучного інтелекту для пошуку серійних злочинців. Нейромережа буде аналізувати деталі різних злочинів і виявляти збіги в них. Чиновники планують ввести систему в експлуатацію в 2024 році.

Вперше ідею створення загальної інформаційної системи з біометричними даними громадян висловив ​​глава МВС Володимир Колокольцев у 2014 році.

Співрозмовник агентства ТАСС сказав, що нові розробки дозволять проводити процедуру ідентифікації особистості і невпізнаних тіл по дактилоскопічній інформації, зображенню особи, а також геномній інформації. В РФ діятиме об'єднана пошукова федеральна система генетичної ідентифікації.

Як ми писали раніше, Сінгапур першим у світі офіційно впроваджує ідентифікацію особи за обличчям.

Amazon запустив сервіс ідентифікації за відбитком долоні