МЗС запропонувало розірвати дипломатичні відносини з Іраном

Міністерство закордонних справ України ініціювало розрив дипломатичних відносин з Іраном. Тепер рішення має ухвалити президент Зеленський.

Про це на брифінгу заявив очільник МВС Дмитро Кулеба.

«З урахуванням численних руйнувань, завданих іранськими дронами цивільній інфраструктурі України, смертей та страждань, завданих нашому народу, а також у зв’язку з повідомленнями про можливе продовження поставок Іраном зброї росії. Я вношу на розгляд президента пропозицію щодо розриву дипломатичних відносин з Іраном, після того як Іран став співучасником злочинів», — сказав міністр.

Кулеба додав, що Україна ніколи не займала антиіранську позицію. Втім, це змінилося, коли країна стала співучасником злочинів рф.

Міністр заявив, що Україна буде готова говорити про відновлення дипломатичних відносин, якщо Іран припинить постачати зброю росії.

Водночас Іран на офіційному рівні продовжує заперечувати надання росії безпілотників Shahed и Mohajer-6. Також ЗМІ повідомляють, що країна збирається передати росії балістичні ракети класу Fateh-110 і Zolfaghar, які можуть уражати цілі на відстані 300 та 700 км.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В арсеналі росії залишається близько 300 дронів-камікадзе — Резніков