На 400 тис. грн більше надходжень щодня. Київ відзвітував про місяц без паперових квитків у транспорті

Київська міська влада розповіла про підсумки скасування паперових квитків у транспорті. Звітують, що щоденні надходження у бюджет виросли на 400 тис. грн.

За перший місяць після скасування паперових талонів електронними квитками скористалися майже 5 млн разів, повідомляє Департамент інформаційно-комунікаційних технологій.

Через застосунок «Київ Цифровий» кияни придбали 1,4 млн QR-квитків.

Також за цей період купили 77 808 транспортних карт. Це в середньому 2,5 тис. транспортних карт щодня, тоді як до скасування талонів було 900.

До 14 липня в наземному транспорті Києва фіксували в середньому 170 тис. поїздок у будній день і близько 75 тис.  у вихідний. Після скасування паперових талонів показники збільшилися до 220-250 тис. та 100-130 тис. відповідно.

Тобто кількість оплачених поїздок у день збільшилась у середньому на 50 тис. Це приблизно на 400 тис. грн збільшило щоденні надходжень до бюджету міста.

Збільшення кількості оплачених поїздок можна пояснити тим, що після відмови від послуг кондукторів більшість із них перевели у контролери. Таким чином кількість бригад, що здійснюють контроль, виросла в рази.

Як оплатити проїзд у Києві

1. Транспортна картка Kyiv Smart Card

Її можна придбати за 50 грн (в метро або «Т-кіосках») і регулярно поповнювати (в метро, терміналах, у «Кабінеті киянина», додатку «Київ цифровий»). Якщо поповнювати картку на 50 поїздок одразу, одна обійдеться не у 8 грн, а у 6,50 грн.

2. Одноразовий QR-код

Його можна придбати у мобільному додатку «Київ Цифровий», терміналах самообслуговування, «Т-кіосках», касах метро. QR-код, як і картку, треба підносити до валідатора, його ж пред’являють контролерам.

3. Пільгові категорії продовжать їздити за «Карткою киянина», яку так само треба валідувати кожну поїздку.

Мер Дніпра пообіцяв вакцинованим від коронавірусу містянам безкоштовний проїзд та квитки в кіно