На Черкащині створили пожежну команду, яка складається з черниць (фото)
ДСНС

У середу, 22 грудня, у Свято-Троїцькому Мотронинському жіночому монастирі на Черкащині почала працювати пожежна команда черниць.

До її складу увійшли п’ятеро добровольців — ігуменя Іларія, дві послушниці монастиря Лариса і Крістіна та два водії пожежного автомобіля, повідомляє пресслужба ДСНС.

Команда черниць-пожеників на Черкащині

Команда забезпечуватиме пожежну безпеку монастиря, семи сіл та двох селищ, які входять до Медведівської сільської територіальної громади. Відстань до найближчої пожежної частини складає близько 20 кілометрів.

Команда черниць-пожеників на Черкащині

ДСНС повідомляє, що черниці пройшли спеціальні навчання та відпрацювали вправи з бойового розгортання, подачі води та надання першої домедичної допомоги постраждалим.

Команда черниць-пожеників на Черкащині

Свято-Троїцький Мотронинський жіночий монастир входить до Української православної церкви Московського патріархату.

За легендою, його заснувала Мотрона, дружина такого собі Мирослава, улюбленого воєводи Ярослава Мудрого. Вона нібито наказала напасти на бойові човни свого чоловіка, вирішивши, що це ворожі сили. Воєвода загинув, а його вдова заснувала тут монастир, де сама стала черницею.

Раніше Chas News писав, що Православна церква України спростувала поширену в народі думку, нібито жінкам під час менструації не можна відвідувати церкву.

У Києві розпочався ремонт згорілого костелу Святого Миколая