На Чернігівщині затримали агента ФСБ, якого завербували під час окупації
СБУ

СБУ затримала агента ФСБ, який шпигував за Силами оборони на Чернігівщині та намагався встановити точні координати штабів ЗСУ, які залучені до оборони північних рубежів України.

Шпигун понад рік перебував у «режимі очікування», а з жовтня 2023 року приступив до збору розвідданих. Окрмі координатів штабів, агента ФСБ також цікавили локації фортифікаційних споруд та місця найбільшого зосередження особового складу і військової техніки українських захисників.

Окупантам інформація була потрібна для підготовки артилерійських ударів по прикордонню України та проведення диверсійних вилазок. Зрадника затримали під час виконання чергового завдання.

Зловмисником виявився 20-річний мешканець Новгород-Сіверської громади, якого завербували під час тимчасової окупації частини регіону. Йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Раніше контррозвідка Служби безпеки викрила двох поплічників агресора, які збирали розвіддані про дислокацію Сил оборони та наслідки повітряних атак у Києві та Черкасах.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Шпигував для росіян під виглядом журналіста: агент фсб отримав 12 років тюрми (фото)