На Львівщині арештували земельні ділянки дружини Медведчука — СБУ
Unsplash

За ініціативи СБУ суд наклав арешт на три земельні ділянки у Львівській області, які належать Оксані Марченко — дружині Віктора Медведчука.

Слідство з'ясувало, що земля вартістю понад 2 млн грн незаконно опинилась у власності Марченко. Зараз триває процедура її передачі в управління держави.

За попередніми даними, у 2009 році райдержадміністрація незаконно передала державні ділянки приватному підприємству. Нові власники розбили земельний наділ на три окремі частини та оформили їх як власність компанії.

Після цього на землі, яка розташована в туристично привабливому регіоні Стрийщини, почали будівництво. Слідство з'ясувало, що кінцевим бенефіціаром компанії була Оксана Марченко.

СБУ подала позов про арешт майна, а Сколівський районний суд його задовільнив. Триває процедура передачі арештованих активів в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Нагадаємо, Нацполіція передала гелікоптер і літак, що належать родині Медведчука, для потреб ЗСУ. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.