На Одещині далекобійник збирав для ворога дані про кораблі ЗСУ (фото)
СБУ

СБУ затримала російського агента, який стежив за кораблями ЗСУ біля Одеського морського порту.

Затриманим виявився мешканець Запоріжжя, який працює далекобійником на одному з місцевих підприємств. За кермом фури він заїжджав на територію портів для отримання комерційних вантажів і намагався приховано фіксувати геолокації кораблів ЗСУ. 

У зоні його особливої уваги були пункти базування та маршрути виходу у відкрите море броньованих артилерійських катерів ЗСУ. Ці дані окупанти планували використати для планування бойових операцій у морській акваторії України.

Російського агента вчасно викрили та провели заходи для убезпечення українських військових суден. Під час розслідування стало відомо про додаткове завдання шпигуна — стежити за сухопутними підрозділами ЗСУ на узбережжі Чорного моря.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув’язнення.

Раніше контррозвідка СБУ затримала ворожого диверсанта, який намагався підірвати лінії електроживлення залізничних колій та рухомого складу поблизу вузлової станції «Укрзалізниці» на Харківщині.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ знешкодила агентурну мережу фсб рф, яка діяла під прикриттям УПЦ МП