На Рівненщині поліцейський організував схему з допомоги ухилянтам
ДБР

Правоохоронця з Рівненщини викрили на організації схеми із незаконного переправлення військовозобов'язаних чоловіків до Європи.

Про це повідомляють в ДБР.

Правоохоронець створив фірму, що займається перевезеннями, оформивши її на підставну особу. До схеми він долучилив власників мікроавтобусів та кількох водіїв. Разом зі спільниками, користуючись зв'язками, він оформив дозволи на перетин державного кордону.

Зловмисники знаходили ухилянтів, із якими укладали фіктивні угоди щодо працевлаштування на посаду водія. Їм оформлювали документи та дозволи для виїзду за кордон. З кожного «клієнта» брали від $3 до $5 тис.  

Із січня 2023 року таким чином до Європи виїхали щонайменше 40 чоловіків. Сімом учасникам схеми повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненим повторно, з корисливих мотивів, організованою групою (ч. 3 ст. 332 КК України).

Раніше Служба безпеки на Одещині викрила усе керівництво районної ВЛК на продажі фіктивних довідок про непридатність до військової служби.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Колишній диякон УПЦ МП відправляв ухилянтів за кордон під виглядом «церковних місіонерів» (фото)