На тлі стрімких успіхів ЗСУ окупанти на Херсонщині перекидають техніку на інший берег Дніпра (фото, відео)

На тлі нещодавніх стрімких успіхів ЗСУ російські окупанти переміщують військову техніку та особовий склад з правого на лівий берег Дніпра на Херсонщині.

Відповідні супутникові знімки опублікували журналісти «Схем».

З початку жовтня військовий фіксував на фото і відео та публікував переміщення військовослужбовців рф та військової техніки з правого на лівий берег Дніпра — на окуповану російською армією територію України в районі міста Нова Каховка Херсонської області.

Судячи з супутникових фото Planet Labs, російські військові на початку жовтня призупинили відправку обладнання до «небезпечного» правого берега в районі селища Козацьке: відтоді пором виходить туди порожнім, але повертається до Нової Каховки повністю завантаженим.

Також журналісти знайшли російського військового Макара Теплінського, який 10 жовтня опублікував фотографію з порома з військовими вантажівками у своєму профілі в соціальній мережі Vkontakte.

Також загарбник опублікував і відео, на якому зняв, як пливе на цьому поромі разом з військовою технікою. «Ми пливемо!» — каже він. «Ти це кому показуєш?» — запитує у Теплінського інший окупант.

Журналісти змогли ідентифікувати локацію на його відео і її точні координати: відео було зняте біля правого берега Дніпра в районі селища Козацьке.

У цей час пором з військовою технікою рухався каналом через острів Козацький у напрямку Нової Каховки. ЗСУ вже завдавали кілька ударів по цій поромній переправі.

Нагадаємо, 18 жовтня командувач російських військ у війні проти України генерал сергій суровікін заявив про непросту ситуацію на Херсонщині, а гауляйтер Херсонщини і колаборант володимир сальдо оголосив «евакуацію». За його словами, жителів частини населених пунктів переселять на лівий берег Дніпра через нібито загрозу затоплення. 

19 жовтня окупаційна влада Херсонщини оголосила, що всі її «відомства» покидають Херсон і переїжджають на лівий берег області.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Окупанти хочуть прикрити свій провал на Херсонщині ударом по Каховській ГЕС — ISW