Суровікін говорить про непросту ситуацію на Херсонщині, а Сальдо оголосив «евакуацію»

Генерал Сергій Суровікін, якого володимир путін призначив керувати російськими військами в Україні, прокоментував ситуацію на лінії фронту.

Зокрема командувач окупаційної армії висловився про стан справ на херсонському напрямку. За його словами, ситуація там склалась «напружена».

«Є дані про можливість застосування київським режимом заборонених методів війни в районі міста Херсон, про підготовку масованого ракетного удару по дамбі Каховської ГЕС і самому місту», — каже Суровікін.

Він зазначив, що росія не виключає можливості прийняття «складних рішень» в ході війни. Також Суровікін додав, що російські війська готуються депортувати цивільне населення окупованого Півдня в рф, а подальші дії на полі бою залежатимуть від «воєнно-тактичної ситуації».

Тим часом гауляйтер Херсонщини і колаборант Володимир Сальдо заявив, що жителів частини населених пунктів переселять на лівий берег Дніпра через нібито загрозу затоплення. 

Раніше видання Financial Times повідомляло, що Збройні сили України можуть звільнити Херсон від окупантів вже невдовзі та просунутися до правого берега Дніпра.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Окупанти планують вивезти 30 тис. мешканців Херсонської області до росії